BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Mar 25, 2013

~Kerana Ego~

video

p/s: Kadang2, masing2 kena ketepikan ego untuk mencapai sesuatu perhubungan... :'(



Sharing Is Caring ^_^

Mar 24, 2013

Buatmu sahabat...

Jika ALLAH tidak memberimu seseorang yg kamu impikan,
semoga Dia menghadirkan seseseorang yg MENGIMPIKANMU..
Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yg kamu rindukan,
semoga Dia menghadirkan seseorang yg MERINDUKANMU.
Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yg kamu dambakan,
semoga Dia memberimu seseorang yg MENDAMBAKANMU..
Bila ALLAH tidak menyatukanmu dgn seseorang yg kamu cintai,
semoga Dia menghadirkan seseorang yg MENCINTAIMU..

Yang bukan HANYA kerana apa yg ada PADAMU tetapi apa adanya DIRIMU..
Semoga ALLAH memberikan yg TERBAIK dgn segala keindahan HATI & KETAQWAANNYA, In Syaa Allah ♥


Sharing Is Caring ^_^

Mar 20, 2013

Telur Ayam Padi


Salam reader, hari ne aku nak post entry pasal telur ayam padi.. korang penah dengar tak telur ayam padi ne? Ala, telur dia yang kaler hitam tula.. aku pun tak pasti la kalo ayam yang bertelur telur ayam padi ne kaler itam ke tak.. hehehe... just aku nk inform yang telur ne mempunyai rasa yang pelik. 
korang taw tak, kalo bahagian putih die tu liat. liat macam agar2.. agar2 tu liat ke ek? entah la aku pon kompius la.. bila aku makan telur tu rasa die pelik sangat la... Tapi ade certain orang yang cakap telur tu sedap, so aku cube try test... tapi hemm.... kena cube try test sendiri ye u olls.... selalunya, kedai2 thailand yang selalu serve telur ne dalam masakan dorang.. lagi pon aku bau telur tu pn amatla pelik.. kenapa pon aku tak taw.. aku pon baru first time jmpe n tros google and share dengan reader.. kalo nak tahu macamana rasanya u olls kenala rasa sendiri taw... ~cubela~


Sharing Is Caring ^_^

Mar 19, 2013

Financial VS Bahasa Arab

Assalam tok sume reader TeChDiaRieS.. apa khabar kawan2 sume? hope korang shat disamping lindungannya.. insyaAllah... sekarang hidup sebagai pelajar bermula kembali setelah hampir 3 bulan berehat.

 
7/3/13- Hari tu aku baru register tok semester 3 degree. Semuanya berjalan lancar aje. Dengan kawan2, lecturer dan seumpamanya.. Tapi sedikit kekeliruan berlaku bila semester ne aku kena pilih salah satu subjek tambahan.. which is FINANCIAL OR ARABIC LANGUANGES! huh... berpeluh dengar taw.. means, takdela internship semester ne.. baru la berangan2 nak intern kat tempat lama aku intern.. Nampaknya takde rezeki la kn.. Tapi best gak sbb leh bercuti lagi.. heh!
 
Tapi bila pikir subjek mana nak aku pilih memang rasa keliru. Yela, aku basic finance takde, bahasa arab lagi la aku hampeh.. memang confuse betul masa nak register tu.. mula2 member aku sume prefer nak amik arab, tapi aku je yang taknak.. takot wooo..silap2 takleh carry nnt subjek aku tu, so aku taknak take a risk aku just register tok finance je.. mula2 member aku macam tak best la, tapi pas jumpe coordinator die pon suggest amik finance sbb more benefit.. so LEGA! hehehehe... ~amin~


Sharing Is Caring ^_^

Mar 6, 2013

~Ikatan itu~





















Hembusan bayu lembut bertiup
Deru ombak yang memukul pantai
Sayu hati bila terkenangkan
Memori indah bersama
Dengarkanlah lagu kuciptakan
Tanda ingatan tulus buatmu
Moga abadi di sanubari
Bersemi buat selamanya
Segala yang manis pasti ada pahitnya
Begitulah jua hidup bersama
Segala yang indah jadikan hiasan
Segala yang buruk jadikan sempadan
Masih segar di ingatan ku sentiasa
Kenangan menggamit rasa
Tempuhi onak dan duri
Itulah yang diharungi
Janji yang telah kita bina
Tetap kekal abadi
Seandainya dugaan datang menerpa
Hingga dirimu terluka
Usah ditangis hibanya
Kerna aku bersamamu
Mengubat hati yang duka
Demi janji kita
Marilah suburkan kembali
Hubungan dengan kejujuran
Leraikan segala impian
Buktikan dengan keikhlasan
Moga persahabatan ini
Mengajar erti kehidupan
Dalam rahmat Tuhan yang Esa
Bahagia selamanya...


Sharing Is Caring ^_^

 
Copyright© All Rights Reserved eyenechocolicious.blogspot.com